Jente Kater (21-05-1972) is een Nederlandse voice-over en radiomaker. Hij presenteerde programma’s voor oa. 538, Radio Veronica, Kink FM en Slam!FM. Hier viel hij op door zijn creatieve benadering en gevoel voor goede teksten. Daarnaast produceerde hij jingles, promo’s en commercials en regisseerde hij stemmen.

Na een korte tussenstap als copywriter in de reclame werd Jente in 2003 gescout als promostem voor Veronica Televisie. Hierna werd hij steeds vaker gevraagd om commercials in te spreken. Klanten de afgelopen jaren waren o.a. Coca Cola, Call of Duty, Spotify, CZ, Smirnoff, Veronica Magazine, Meeus, Fight Cancer, de Universiteit Wageningen en vele anderen.

Jente staat bekend als een voice-over met een jong stemgeluid, die gemakkelijk regisseerbaar is en daardoor snel de juiste tone-of-voice te pakken heeft. De opdrachten lopen uiteen van stoere voice-overs voor oa. ‘selling’ commercials en radiopromo’s tot sympathieke, rustige voice-overs met een meer zakelijk karakter.

In 2007 besloot Jente een eigen bedrijf te beginnen: One-o-Niners. Dit bedrijf ontwikkelt online radio voor merken, media en internetplatforms. One-o-Niners maakt(e) o.a. radio voor de Delta Lloyd en Eileen, de Erasmus Universiteit, datingsite D-Date, het CDA en de Nationale Kidskrant.

Drie jaar laten ontwikkelde Jente vanuit One-o-Niners nog een ander vernieuwend concept: Voicebooking.com. Dit is de eerste webshop ter wereld waar je in 3 simpele stappen een voice-over boekt. Voicebooking.com is op dit moment het snelsgroeiende stemmenbureau van Nederland.