kalender
december 2006
ZMDWDVZ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
links
Veenstra - Overmaat - Kicken - Sprenger - Thijssen - Velderman - Reimer - Langenberg - Stoet - Korver - Verstappen - Scheperman - van Berk - Eppink - Paf - Van Velthuysen - 10e - Nabuurs - Stevens - ter Bogt - Van Sluis - Boer - Spijker? - Linssen - Carambolas
nu op repeat
Dreams - The Game / Fix You - Coldplay / Don't Cha - Pussycat Dolls / Rocks Off - Rolling Stones / Tear Eyed - Missy Elliot
.

« geboortegolf | Homepage | Big Brother »
Marcel (14 oktober 2005)
marcel.jpg

Gisteren was het precies 10 jaar geleden dat Marcel van de Pol overleed.
Marcel was een vriend van me en misschien wel de meest talentvolle disc-jockey op de lokale radio van die tijd. We ontmoette elkaar voor het eerst bij Delta Radio in Grave, waar we al snel dikke maatjes werden.

Marcel had een nogal heftige manier van rijden. Ik herinner me nog goed hoe hij lachend vertelde over een aanhouding op de A12 bij Arnhem. Aangehouden wegens te hard rijden, bumperkleven, seinen, geen riem om hebben en nog een paar van dat soort feiten. Bij Marcel wist je altijd dat er geen woord van gelogen was. Je wist ook, hoe vaak je hem ook tot voorzichtigheid probeerde te manen, dat hij het gaspedaal er geen centimeter minder om zou indrukken.

Het laatste radiostation waar Marcel draaide was Hot FM in Haaksbergen. Ik zelf draaide daar, Rob Spijker ook en Barry Paf deed er de Top 40. Met Marcel ging het in die tijd niet zo goed, ook al maakte hij er fantastische radio.
Hot FM was een vriendenclubje. Velen van ons hebben er urenlang op hem ingepraat. Uiteindelijk leek hij weer een beetje licht te zien in zijn leven.

Op vrijdag de 13e oktober 1995, rond een uur of 8 's morgens, kwam ik bij het pand van Hot FM waar de auto van directeur Aizo Krikke al geparkeerd stond. Ik wist dat er iets mis moest zijn. Die nacht, rond een uur of 1, was Marcel frontaal tegen een boom gereden. Een boom in een bocht van een dodenweg waar al meerdere automobilisten het leven hadden gelaten. De brandweer denkt dat Marcel op dat moment een cassettebandje probeerde te verwisselen.

Wat kan het leven oneerlijk zijn. Op vrijdag de 13e.4 Reacties| TrackBack (0)Tjezus..mooi geschreven Jente...Het leven is Nooit eerlijk geweest.....


dickvg (14 oktober 2005 15:17)

Wat een geweldige kerel was het. Marcel zie ik nog zo staan in de deuropening van de studio bij HOTFM tijdens mijn radioshow. Vol bewondering kijken naar het snelle schuiven en lettende op mn stem.

En dat terwijl ik hem zo bewonderde, die collega met zijn rode zakdoek als een piraat om zijn hoofd gewikkeld.
De nachten dat we samen X-rated movies zaten te kijken en spraken over de radio. Wat een combinatie hahaha. In een dikke mist om 4 uur snachts richting huis met dat oude wrak van hem dat zeer slecht starte.

Damn wat een zonde dat dit talent de aarde verlaten heeft. Ergens heb ik nog de oude cassettebandjes liggen die jij Jente perfect in elkaar gezet hebt als eerbetoon. (hebjezeookdigitaalvoorme?).

Nog steeds heeft het nummer dat ik doneerde voor die uitzending een speciale betekenis voor me. Skylark met I'll have to go away.

Marcel van der Pol ,...do they have music up there?


Marc van Zeeland (14 oktober 2005 21:03)

Tja zelfs bij Twickelstad FM kwam dat nieuws hard aan. Niet dat we hem persoonlijk kende maar uit het "wandelgang circuit" dat bestond tussen Hot FM en Twickelstad FM was duidelijk dat de stemming die vrijdag erg beroerd was. Dat sloeg over. Die Drogt draaide toen nog een gouden deun. Fire & rain van James Taylor.


wim (17 oktober 2005 23:15)

Jo oud hot Collega's,


13 Oktober ben ik ‘s nachts nog ff op de plek des onheils geweest, heb daar een potje zitten janken.
Ik mis hem nog elke dag, kende hem net een maand of 9 en het voelde alsof we elkaar al kende van de kleuterschool. Toen Marcel is verongelukt was hij onderweg om mij op te halen om te gaan stappen(had hij dat maar nooit gedaan) helaas was het de week ervoor de laatste keer dat we een gezellige avond hadden gehad. Ik denk soms nog wel eens...hij wilde mij ophalen is het mijn schuld???? Maar kan er nu mee overweg dat het niet zo is.....als hij mij niet had opgehaald was hij naar huis gegaan met waarschijnlijk hetzelfde tragische ongeval als gevolg. Ik spreek zijn ouders ook nog en het gaat ondanks dat ze 2 kinderen hebben verloren redelijk goed. Hoeveel leed kan je verdragen in je korte leven.

Groeten Dennis Reuvers


Dennis Reuvers (31 december 2005 05:47)
Remember Me?

(You may use HTML tags for style)Email deze posting naar:


Jouw mail-adres:


Boodschap (optioneel):